Sıfır Atık Günü’nde Emine Erdoğan ve Guterres’ten Önemli Mesajlar

Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sıfır Atık Günü' mesajı: Sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum

Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Günü’ne Kutlama Mesajı

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde düzenlenen ’30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinliğine video mesajıyla katılarak, önemli bir mesaj verdi. Erdoğan, BM Habitat ve BM Çevre Programı iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliklere dikkat çekerek, “Ortak evimiz dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapmak için vaktini ve emeğini ortaya koyan bütün çevre gönüllülerinin Dünya Sıfır Atık Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Emine Erdoğan, atıkların en aza indirildiği ve sürdürülebilirliğin üstün geldiği bir dünya dileğinde bulunurken, “Kaynakların en üst düzeyde kullanıldığı refah dolu bir dünya için çaba harcayan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın BM’nin etkinliğindeki konuşmasından bir kesit de paylaşıldı. Erdoğan, “Dünyanın tüm kadim öğretileri, doğanın bitmek bilmez ilhamından beslenmiş, bütün mahlukat ile uyumlu bir hayatı öğütlemiştir.” ifadeleriyle çevre konusundaki önemi vurguladı.

Guterres’ten Teşekkür

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ’30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinliğine gönderdiği video mesajda, Emine Erdoğan’ın sıfır atık konusundaki liderliğini övdü. Guterres, Türkiye’nin bu konudaki vizyoner liderliği için teşekkür ederken, Sıfır Atık Danışma Kurulu’nun sıfır atık hedefine ulaşılması için önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.