Sıla Bebeğin Son Yolculuğu

Seni unutmayacağız sıla... Tabut küçük acı büyük

2 Yaşındaki Sıla Bebeğin Cenazesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tekirdağ Malkara’da yaşanan acı olay sonucunda 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin yaşam savaşı son buldu. Sıla, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Sıla’nın cenazesi, dün sabah saatlerinde teyzeleri Asıl Tatar ve Elif Akyüz tarafından hastane morgundan alındı. Ardından, Sıla’nın dedesi Lütfü Güler’in evinde helallik alındı ve cenazenin namazı için Yeni Cami’ye götürüldü.

Cenazeye katılan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Cenazeye katılanlar arasında ‘Sıla bizim kızımız’ yazılı dövizler taşıyan kadınlar da vardı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mustafa Soykök, duygusal bir konuşma yaparak, “Bu cenaze çok farklı, yüreğimizi dağlayan bir cenaze. Sevgili yavrumuz Sıla bebeğimiz, ne olur bizleri affet, seni koruyamadık. İnşallah senin için döktüğümüz gözyaşları yeni bir başlangıca vesile olacak” dedi.

Sıla’nın cenazesi, öğle namazının ardından Yenişehir Mezarlığı’nda defnedildi. Camide gözyaşları arasında tabuta sarılan teyzeler Aslı Tatar ile Elif Akyüz büyük acı yaşadılar. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri ise teyzeleri teselli etmeye çalıştılar.

Tekirdağ Malkara’da yaşayan Bakiye Yeniçeri’nin 2 yaşındaki kızı Sıla, 2 Ağustos’ta şiddet görmüş ve cinsel istismara maruz kalmıştı. Sağlık sorunları nedeniyle 1 aylık yaşam mücadelesini kaybeden Sıla’nın ölümü büyük üzüntü yarattı.