Silahlı Saldırı ve Şantaj Olayı Adana’da Gerçekleşti

Önce kurşunlayıp sonra haraç istediler! Gerçek güvenlik kamerasında ortaya çıktı

Birlikte Çalıştıkları İş Yerine Silahlı Saldırı Gerçekleştirdiler

26 Ağustos günü saat 23.00 sıralarında Adana’nın Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi’nde yaşanan olayda, Halil İbrahim C. ve kuzeni Abdullah T., Mobilyacılar Sitesi’ndeki iş yerine birlikte gitti. Abdullah T., motosiklet üzerindeyken iş yerine tabancayla 3 el ateş etti ve camlara isabet eden kurşunlarla zarar verdi. Bu saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Ertesi gün aynı iş yerinde çalışan Lütfi T., patronunu arayarak 5 milyon lira haraç isteyen bir organize suç örgütünün ismini kullanarak şantajda bulundu. Şantajcılık olayı iş yeri sahibi tarafından polise ihbar edildi.

Olayın ardından harekete geçen Adana Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek yakalanmaları için çalışma başlattı. Şüphelilerin saklandıkları adresler tespit edildi ve eş zamanlı operasyonla polis tarafından yakalandılar. Emniyete götürülen şüpheliler, sorgularında suçlamaları kabul ederek herhangi bir örgütle bağlantılarının olmadığını öne sürdüler.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Halil İbrahim C. ile Abdullah T. tutuklanırken, Lütfi T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.