Sincan’da Eski Eş Tarafından Vurulan Kadın, Hayatını Kaybetti

Nursena’yı sokak ortasında katletti

Sincan’da yaşanan olayda Nursena Kozan, evine doğru yol alırken eski eşi Şafak Şahin ile karşılaştı. Aralarında başlayan tartışma hızla büyüdü ve Şafak Şahin, üzerinde bulunan tabancayı çekerek Nursena’nın başına ateş etti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve ağır yaralanan Nursena hemen hastaneye kaldırıldı.

Nursena’nın annesi ve babası olayı duyar duymaz hastaneye yetişmeye çalıştı, ancak Nursena ne yazık ki dün sabah saatlerinde, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. 

Nursena’nın annesi Gülay Tek, “Ayrılmak bir suç mu? İnsanlar ayrılabilir, sevgiye layık şekilde davranabilir. Biz de bir yıl önce ayrıldık ama hiçbir zaman bu tür korkunç şeyler yapmadık. Bu insanlık dışı bir davranış. İnsanların başına böyle bir şey gelmemeli. Eski eşinden bir yıl sonra böyle bir çekimserlikle saldırıya uğruyor. Kızımın durumunu kelimelerle ifade etmek imkansız. Ben televizyonda izlerdim ve “Bu benim başıma gelmez” derdim. Ama ne yazık ki benim başıma da geldi. Bu insani değil, böyle olmamalı. Herhangi biri kolayca bir silah alıp bu tür saldırıları gerçekleştirebiliyor. Zaten her gün bir kadın cinayeti haberi duyuyoruz. Bu trajedinin ortasında masum bir çocuk kaldı” dedi.

Şüpheli olan eski eşi ise polis tarafından tutuklandı.

Nursena’nın babası Erdal Kozan, şüphelinin en ağır cezayı almasını istediğini belirterek, “Daha yaklaşık bir yıl önce boşandılar. Nursena işine gidip gelen sıradan bir insandı. Eski eşi gelip ona ateş etti. Kamuoyunun bu olayı takip etmesini istiyorum. Hâkim ve savcılara sesleniyorum, eğer çocuğunuzun hayatını mahveden bir caninin ömür boyu hapiste kalması gerektiğini düşünüyorsanız, ona müebbet hapis cezası verin. Aksi takdirde adalet sistemine olan inancım sorgulanır hale gelir. Bu son olsun istiyoruz. İçim acı içindedir. 4 yaşında bir torunum vardı. Bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Türk adaletine inanıyorum. Bu suçun ardından müebbet hapis cezası alacağına da inanıyorum. Bir hâkimin müebbet hapis cezası verdiği haberi geldiğinde kalbimdeki acı belki azalır ama en azından biraz huzur bulurum” şeklinde konuştu.