Şırnak’ta Akıncı TİHA PKK Operasyonu

Paramotorlu teröristler Akıncı’ya takıldı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ‘Akıncı TİHA’sı, Şırnak’ta PKK’lı Teröristleri Etkisiz Hale Getirdi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Akıncı TİHA, Şırnak’ın Uludere İlçesi Düğün Dağı bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda 4 PKK’lı teröristin sınır ihlali yaptığını tespit etti. PKK’lıların Irak sınırından Türkiye’ye paramotorla geçtikleri tespit edildikten sonra Akıncı TİHA tarafından etkisiz hale getirildiler. Operasyon sonucunda 2 paramotor ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Yapılan incelemelerde, sınıra girerken paramotor kullanan hava araçlarının PKK’lıları taşıdığı belirlendi. Türkiye’ye geçiş yapan teröristler, SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri tarafından ateş altına alındı. Bölgeye Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve METİ (Mayın, El yapımı patlayıcı Tespit ve İmha) olmak üzere 5 tim sevk edildi.

Paramotorlarla Türkiye’ye giren 4 PKK’lı teröristin iniş yaptığı yer belirlendikten sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilirken, 2 paramotor ele geçirildi. Teröristlerin üzerinden ise M-16 ve M-4 piyade tüfekleri, cep telefonları, suikast silahı olarak bilinen glock tabancaları, lazer metre, şarjör, pil bloğu, motosiklet aküsü ve el yapımı bomba malzemeleri çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Akıncı TİHA tarafından Düğün Dağı mevkisinde 2 hava aracının, Irak sınırından Türkiye tarafına sınır ihlali yaptığını tespit ettik. Teröristler, SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri tarafından etkisiz hale getirildi. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyon başlatıldı. 5 Tim, 2 JÖH Timi, 2 Jandarma Komando Timi ve bir METİ Timi bölgeye sevk edildi. Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız.”