Sırp Organize Suç Örgütü Üyesinin Öldürülme Davası İstanbul’da Devam Ediyor

Sırp çete üyesinin işkence öldürüldüğü villadan yeni detay! Bilir kişi raporuna ulaşıldı

Türkiye’de bir restoranda tuzağa düşürülen ve Sırp skandalının baş aktörlerinden olan Risto Mijanoviç’in öldürüldüğü haberi, gerçekleştiği şekliyle değiştirelim. Risto Mijanoviç’in, Uskumruköy’deki bir restoranda tuzağa düşürüldüğü ve işkence gördükten sonra öldürüldüğü iddia edilmişti. Cesedinin ise Zeljko Bojaniç’e ait Ormanada Villalarının yakınlarına gömüldüğü bildirildi. Bu skandalı Sırp yetkililer Türk polisine bildirmiş ve işkenceye dair fotoğraflar da sunmuştu.

Ancak yapılan kazılarda ceset bulunamadı ve Zeljko Bojanic’e ait Sarıyer’deki villada yapılan aramalarda da herhangi bir delil bulunamadı. Savcılık, Radoje Zivkovic ve Zeljko Bojanic’in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında dava açtı.

Davanın üçüncü duruşması İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya Radoje Zivkovic Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Zeljko Bojanic, Hakan Kaptan ve Milan Vujotic mahkeme salonunda hazır bulundu.

Duruşma öncesinde villada yapılan keşif sonucunda hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Raporda, Radoje Zivkovic’in flaş belleğinde bulunan işkence odasıyla villada çekilen fotoğrafların benzerlik gösterdiği belirtildi. Ancak, Zeljko Bojanic’in avukatları raporu kabul etmediklerini ve yeni bir rapor hazırlanmasını talep ettiklerini ifade ettiler.

Duruşmada, villada yapılan aramada görevli polisler tanık olarak dinlendi. Polisler, Zeljko Bojanic’in telefon şifresini kendisinin verdiğini belirtirken, Bojanic ise hiçbir şekilde bilgilendirilmediğini ve polisler tarafından haksız şekilde tutulduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, Zeljko Bojanic’in tutukluluk halinin devamına karar verdi ve yeni bir bilirkişi raporunun hazırlanması talebini reddetti. Aynı zamanda, Radoje Zivkovic’in Şişli’de öldürülmesiyle ilgili bir dava olduğu için dosyaların birleştirilmesi kararı alındı.

İddianamede, suç örgütü üyeleri olan sanıkların Risto Mijanoviç’i kaçırdıkları, işkence ettikten sonra öldürdükleri ve cesedini Zeljko Bojanic’e ait villaya götürdükleri ifade ediliyor. Sanıkların ağır müebbet hapis ve diğer cezalara çarptırılmaları talep ediliyor.

Bu skandal ve cinayet davası hâlâ mahkeme sürecinde devam etmektedir.