“Şişli Kaptanpaşa Mahallesi’nde Bulunan Hastanede Asistan Doktora Yapılan Saldırıya İlişkin Gelişmeler”

'Kızın saçına dokundu' iddiası hastaneyi karıştırdı! Doktor kanlar içinde kaldı! Detaylar ortaya çıktı: Sosyal medya hesabımdan eklemiştim, 4-5 gün sohbet ettik

İddialara göre, bir olay Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde dün saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Asistan doktor Mertcan Y., yeşil alanda hasta yakınları tarafından tekme ve yumruklu saldırıya maruz kaldı. Güvenlik görevlileri olaya müdahale ederken, doktora saldıran 2 şahıs polis tarafından gözaltına alındı. Saldırının kameralara yansıyan anları oldukça gergin geçti. Olayın ardından hastanedeki çalışanlar “beyaz kod” vererek polis çağırdı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri kısa sürede olay yerine gelerek M.E.Ş. (17) ve Burak Ş.’yi (27) gözaltına aldı. Doktor, aldığı yumruk darbeleri nedeniyle yüzünde kırıklar oluştu ve tedavi altına alındı.

Yaşanan olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Kardeşleri tarafından hastaneye getirilen Betül Ş., ifadesinde “Diş ağrısı çektiğim için ağabeyim Burak ve kardeşim Muhammet Eren ile hastaneye gittim. Daha önce doktor Mertcan’la tanışmıştık ve sosyal medyada kendisini eklemiştim. Bir süre sohbet ettik. İkinci kez hastaneye geldiğimde Mertcan’ı gördüm. Tedavi sonrası eve döndüm, ancak ateşlendim ve tekrar hastaneye geldim. Bu sefer yeşil alanda serum takıldı. Uyudum ve uyandığımda saçıma dokunan birini gördüm, doktor Mertcan’ın saçıma dokunup başımda beklediğini fark ettim. Bu sırada ağabeyim Burak ile Mertcan arasında sözlü tartışma yaşandı. Dışarı çıktığımda ağabeyimin ve kardeşimin polis tarafından götürüldüğünü öğrendim.” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 2 şahıs “beyaz kod yönetmeliği” gereği ifade vermeden emniyette işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Mahkemeye çıkan M.E.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Burak Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.