Sivas’ta Madımak Katliamı Anma Programı Gerçekleşti

Madımak ateşi hâlâ yakıyor... 31. yıl karanfili

Sivas’ta Madımak Katliamı 31. Yılını Unutmadı

2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen Madımak Katliamı’nın 31. yılında Sivas’ta düzenlenen anma programı, valilik tarafından gerçekleştirildi. Eski Madımak Oteli olarak bilinen Sivas Bilim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Milletvekili Hakan Aksu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Katılımcılar, Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bırakarak dua etti. Vali Şimşek, “Sevgi ve kardeşlik tohumlarını tekrar yeşertmemiz gerekiyor ki aramıza nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarına fırsat vermeyelim” ifadelerini kullanırken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de “Bu ülkenin huzuruna, istikrarına, birliğine, beraberliğine kasteden her türlü şer odağının farkındayız.” dedi.

CEM Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş ise, “İnanıyoruz ki ne Sivas ne Erzincan ne Çorum ne Maraş ne de ülkemizin herhangi bir şehri bir daha üzerimize gölge düşürecek bu tür insanlık suçlarının yaşanmasına asla müsaade etmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Anma etkinliğine katılan CHP Lideri Özgür Özel ise, Madımak Katliamı’nın 31. yıl dönümünde düzenlenen anma yürüyüşüne katılarak eski Madımak Oteli binası önünde karanfil bıraktı. Özel, yaptığı konuşmada “Bu mücadele durmayacak. Bu bir can davasıdır. Türkiye’nin barışının içine döşenmiş mayındır, dinamittir. Bütün siyasiler, bütün riskleri görerek, cesaretle bu mayınları ellerimizle temizleyeceğiz.” dedi.