Sokak Hayvanları ve Yasaya Tepki

Hayvanseverler Yenikapı'da buluştu

Sokak Hayvanlarıyla İlgili Yasaya Tepki Geldi

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeleri protesto etmek amacıyla Yenikapı Meydanı’nda toplanan binlerce hayvansever, yasanın geri çekilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Mitingde Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma Derneği (HAYDİKO) temsilcisi Yasemin Yılmaz, “Bu toplum bu masum hayvanların katledilmesine izin vermeyecek. Merhamet mücadelesi bu yanlış karardan dönülünceye kadar devam edecek” açıklamasında bulundu.

Protesto mitingine Ajda Pekkan, Seren Serengil, Hande Yener, Sertap Erener ve Mustafa Ceceli gibi ünlü isimler de destek verdi. Ajda Pekkan, “Bir can bir candır, öldürme yaşat diyorum” derken, Seren Serengil ise, “Anayasa Mahkemesi başkanının bulunduğu mevkinin sorumluluğunu bilerek yasayı iptal etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kadıköy, Fenerbahçe Mahallesi’nde 18 kedi ve 1 köpeğin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenmesi üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Başka hayvanlar zarar görmesin diye çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kimliği belirsiz kişiler tarafından bu canice eylem gerçekleştirilmiştir. Bu vahim durumun takipçisi olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu.