“Sokakta Kalan Kiracı: Çaresizlik İçinde Ev Arayışı”

Bursa'da anlaştığı ev başkasına kiralandı! 4 gündür sokakta kalıyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Fatih Mahallesi’nde tek başına yaşayan Filiz Sivrikoz, depreme dayanıklı olmayan binasının durumu nedeniyle taşınmaya karar verdi. Eşyalarını toplayıp, başka bir daire buldu. Ancak, dairenin sahibi tarafından başkasına kiralanmış olduğunu öğrenen Sivrikoz, beklenmedik bir durumla karşılaştı ve sokakta kaldı.

Filiz Sivrikoz, eşini 1993 yılında kaybettiğini ve çocuğu olmadığını belirtiyor. Kendisi daha önce Sırameşeler Mahallesi’nde kiralık bir dairede yaşıyormuş. Ancak bu bina depreme dayanıklı olmadığı için kiracılar gibi Sivrikoz da oradan ayrılmak zorunda kalmış. Bunun üzerine 4 bin liraya yeni bir ev kiralayarak taşınmış, fakat eşyalarını getirdiğinde dairenin başkasına kiralandığını öğrenmiş. Bu durumda evsiz kalan Sivrikoz, 4 gündür sokakta kalmaktadır. Üstelik kaldığı ev de depreme dayanıklı değildir ve diğer kiracılar da ayrılmıştır.

Sivrikoz, durumuyla ilgili çaresiz hissettiğini belirtiyor. Ev sahibi, tuttuğu evi bir başkasına kiralamış olduğu için kendisinin bu duruma düştüğünü ifade ediyor. Artık nereye gideceğini ve ne yapacağını bilemediğini söylüyor. Çünkü ne çocuğu, ne sosyal güvencesi, ne de başka bir konutu bulunmuyor. Üstelik sağlık sorunları da mevcut olduğu için yürümekte bile güçlük çektiğini belirtiyor. Tek dileği, kendisine bir yuva sunmaları ve bir ev verilmek olduğunu dile getiriyor. Başka bir beklentisi olmadığını sözlerine ekliyor.