Sokakta Korkunç Cinayet!

Üniversiteli motokurye Ata'yı canice öldürmüştü: İddialar güçlendi… Hastane kayıtları yok! Cani kaç yaşında?

Sokak Ortasında Korkunç Cinayet!

11 Mayıs’ta Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak’ta meydana gelen olayda, zincir restoranda kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, sipariş dönüşünde önünü kesen E.Ö. tarafından vücudunun 25 yerinden bıçaklandı. Akman’ın hayatını kaybettiği bu acı olayda kaçan E.Ö. operasyonla yakalandı. E.Ö. ile oğlunu sakladığı iddia edilen Orhan Ö. ise gözaltına alındı. Polisteki işlemlerin ardından E.Ö. tutuklandı, serbest bırakılan Orhan Ö. ise tekrar gözaltına alındı ve işlemler sonucunda o da tutuklandı.

E.Ö. için hazırlanan ilk iddianamede ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçu’ndan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenirken, Orhan Ö. için ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, E.Ö.’nün babası Orhan Ö. için de ayrı bir iddianame hazırladı.

Olayla ilgili güvenlik kameralarında görüntülere de yansıyan olayda, Ata Emre Akman’ın vücuduna aldığı bıçak darbeleriyle motosikletinin üzerine düştüğü kaydedildi. Ayrıca, Akman’ın olaydan bir hafta önce ailesiyle gittiği tatilden kalan görüntülerde, sevdikleriyle vakit geçirdiği anlar da ortaya çıktı.

Akman ailesinin avukatı İbrahim Erenci, E.Ö.’nün 18 yaşından büyük olduğunu düşündüklerini belirterek, mahkeme tarafından istenilen belgelerin önemine vurgu yaparak, adaletin yerini bulmasını ve suçluların cezalandırılmasını istediklerini belirtti.