Soma Adaleti: Özgür Özel’in Mücadelesi Devam Ediyor

Özel: Soma davası yeniden görülmeli

CHP Lideri Özgür Özel’den Soma Adaleti İle İlgili Açıklamalar

CHP Lideri Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde dün gerçekleştirdiği ziyaretlerde adalet arayışına vurgu yaptı. Soma Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, ailelerle bir araya geldi ve 87 duruşmayı takip ettiğini belirtti. Davanın tamamlanması gerektiğini ancak sorumluların hak ettiği cezayı almadan adaletin sağlanamayacağını ifade etti. Özel özetle şunları söyledi:

Hassasiyetle takip ettiğimiz husus şudur. Yeniden o dava görülmeden Soma’ya adalet gelmez. Kamu görevlilerinde imza yetkisi kullanan, kullanmayan baştaki, arkadaki hepsini titizlikle inceleyeceğiz. Ama AK Parti’nin seçimini finanse etsin diye onlara tahsis yapanları, alanı ihalesiz genişletenleri, denetim yaptırmayanları, gelecek olan denetçiliği önceden haber verenleri tespit etmeden buradaki birkaç zavallı devlet memurunu cezalandırmakla Soma’ya adalet falan gelmez. Kamu görevlisi ise Türkiye Kömür İşletmeleri’nin Ankara’daki başı, ilgili bakanlığın müsteşarından, dönemin bakanı Taner Yıldız’a kadar, bütün ilişki ağları ortaya çıkmadan ve bu madenle kurulan asimetrik ilişkiler ortaya dökülmeden, siyasetin finansmanıyla ilgili birilerinin mitinglerine Somalı madencilerin taşınıp da o gün Soma’daki maden kazasındaki işçilerin gittiği siyasi mitinglere kadar hepsi irdelenmeden, bütün ilişkileri ortaya çıkmadan Soma’ya adalet gelmez. O adaleti sonuna kadar takip edeceğiz.

Özel ayrıca, Akhisar’da görülen davadaki hâkim değişikliğine de değinerek, adaletin sağlanması adına mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Özel, acılı maden şehitlerinin aileleriyle birlikte Madenci Anıtı’na yürüyüş yaparken sendikalaşma çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“Soma defteri kapandı. Bunu unutmadık. Unutmuyoruz. Unutturmayacağız. Bir yandan elbette sorunları dile getiriyoruz. Bir yandan müzakere ediyoruz. Bir yandan mücadele ediyoruz. Bunu unutmayacağız. Soma davası yeniden görülmüyorsa, adalete yapılan bu anayasa dışı müdahale görülmüyorsa, Türkiye’de normalleşeme olmaz.”

CHP lideri Özgür Özel, Soma’da yaşanan acı olayları asla unutmayacaklarını ve adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Özel, Soma’nın hala adaletin sağlanamadığı bir yer olduğunu belirterek mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.