Somali Cumhurbaşkanı’nın Oğlunun Karıştığı Kazada Hayatını Kaybeden Motosiklet Sürücüsü İle İlgili Adli Tıp Raporu Hazırlandı

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yeni gelişme... Adli Tıp raporu çıktı

Fatih ilçesinde meydana gelen bir kaza sonucunda Yunus Emre Göçer adında bir motosiklet sürücüsü ağır yaralandı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 gün sonra hayatını kaybetti. Kaza, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı bir otomobil ile motosikletin çarpışması sonucunda gerçekleşti. Kaza sonrasında Shekh Mohamud ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı ve yurt dışına kaçtığı belirlendi. Savcılık, olayın ardından Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden bir rapor istedi ve rapor hazırlandı.

Raporda, kazanın meydana geldiği olay yerinde fren izi bulunamadığı belirtildi. Ayrıca raporda, olayın gündüz vakti ve görüşün açık olduğu bir zamanda gerçekleştiği ve otomobil sürücüsünün şerit değiştirmek için sağa manevra yaptığı sırada motosikletin de aynı yönde ilerleyerek şerit değiştirmekte olduğunun dikkate alınması gerektiği ifade edildi. Shekh Mohamud’un, motosikletin arkasında uygun fren tedbiri alarak ve takip mesafesini koruyarak durması veya kontrollü bir şekilde motosikletin sol tarafından ilerlemesi gerektiği ancak bu kurallara uymadığı belirtilerek, raporda Shekh Mohamud’un kusurunun asli derecede olduğu açıklandı.

Diğer yandan raporda, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yolda hızını azaltarak hafif bir sağa manevra yaptığının güvenlik kamerası kayıtlarından görüldüğü ifade edildi. Ayrıca Göçer’in arkasından gelen otomobilin yeterli ayna kontrolü yapmadığı ve kendisi gibi şerit değiştirmekte olan bir motosiklet olduğunu dikkate almadığı belirtildi. Kazanın meydana geldiği yolun 80 kilometrelik hız limitine sahip olduğu göz önüne alındığında Göçer’in tali derecede kusurlu olduğu sonucuna varıldı.