Son Dakika: Kuzey Irak’ın Pençe Kilit bölgesinde şehit düşen askerlerin cenaze töreni gerçekleşti

Kahraman evlatlarımızı uğurluyoruz

Kuzey Irak’ın Pençe Kilit bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar (25) için düzenlenen törenle birlikte cenazesi memleketi Mardin’e getirildi. Devlet yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar törene katıldı. Şehit Dündar’ın cenazesi askeri uçaktan indirilerek omuzlarda taşındı. Eşi Semanur Erdemir Dündar, gözyaşları içinde “Sana nasıl kıydılar” diye feryat etti. Şehidin cenazesi, Arıklı Mahallesi Boyunlu mezrasına götürüldü ve burada son yolculuğuna uğurlandı. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, şehidin babasına Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını teslim etti. Şehit Dündar’ın cenazesi, Artuklu Müftüsü Abdullah Işık’ın yönettiği cenaze namazının ardından Türkçe ve Arapça ağıtlarla toprağa verildi.

Gaziantep Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’nde düzenlenen törende Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem (25) için bir anma gerçekleşti. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Kilis Valisi Tahir Şahin, milletvekilleri ve diğer devlet yetkilileri törene katıldı. Şehit İyem’in ailesi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit, cenaze namazı sonrasında Asri Mezarlık’ta bulunan şehitlikte defnedildi.

Sorgun ilçesinde düzenlenen törenle Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Arslan için Belediye Meydanı’nda bir cenaze töreni düzenlendi. Şehidin ailesi, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve diğer devlet yetkilileri törene katıldı. Cenaze namazının ardından şehit Arslan İkikara köyü mezarlığına defnedildi.

Kırıkkale Nur Camisi’nde yapılan törende Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz (22) için veda edildi. Şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, çeşitli devlet yetkilileri ve vatandaşlar da cenaze törenine katıldı. Şehidin annesi, babası ve kardeşleri gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği’nde defnedildi.

Şırnak’taki törenin ardından Manisa’ya getirilen Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesi burada son yolculuğuna uğurlandı. Baba evinde helallik alındıktan sonra Saruhan Bey Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı ancak bazı göstericiler tarafından protesto edildi. Şehit Budak, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (22) için düzenlenen törenle birlikte şehit son yolculuğuna uğurlandı. Babası Mehmet Aslan, dua edilmesinin ardından mikrofonu alarak duygularını paylaştı. Şehit Aslan’ın cenazesi Elazığ’daki bir mezarlıkta toprağa verildi.

ABD Büyükelçiliği, sosyal medya hesaplarından “Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız” mesajını paylaştı. Büyükelçilik, 22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarında yaşamını yitiren askerlere başsağlığı diledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “Kahramanlar-35” operasyonları kapsamında terör örgütüne ait birçok mağara, sığınak ve depo imha edildiğini açıkladı. Terörle mücadeledeki kararlılık devam edeceğini belirtti.