Sonbaharın İstanbul’daki Etkisi

İstanbul için peş peşe uyarı... AKOM saat verdi: Gök gürültülü sağanak il genelinde etkili olacak

Sonbahar İstanbul’da Hissedilmeye Başladı

Son günlerde İstanbul’da hava sıcaklıklarında düşüşler yaşanırken rüzgarlı havalar kendini göstermeye başladı. Bugün için Meteoroloji ve AKOM’dan yapılan uyarılara göre, şehir genelinde yağışlı bir hava bekleniyor.

AKOM’un yaptığı uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Halihazırda bölgesel olarak görülen yağışların akşam saatlerinden itibaren il geneline yayılarak, yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Cumartesi akşam saatlerine kadar görülecek yağışların şehir merkezinde kuvvetli (20-40 kg/m2), Karadeniz’e kıyısı olan kuzey bölgelerde çok kuvvetli (40-70 kg/m2) olabileceği öngörülürken sıcaklığın öğle saatlerinde 20-23°C aralığında seyretmesi beklenmektedir.”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise hava durumuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “İstanbul’da yağış bekleniyor. Kuzey’de bulutlar başladı zaten. Karadeniz kıyısı ve boğaz çevresinde sağanak görülecek. Avrupa yakasında etkili olacak daha çok. Gece saatlerinde çok kuvvetli olma ihtimali var. Su baskını tehlikesi var. İstanbulluların kuzey kesimlerinde yaşayanların dikkat etmesi lazım. Sıcaklıklar durağan seyrediyor. Hafta sonuna kadar bu şekilde gidecek. Hafta sonundan itibaren bir iki derece artış olacak. Yaza yakın havalar yaşanacak.”

Yarın da yağmurun devam edeceği belirtilirken Pazar günü öğleden sonra etkisini azaltacağı tahmin ediliyor. Ülke genelinde ise geçiş dönemi yaşanırken, Karadeniz kıyıları ve bazı illerde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıkların genel olarak mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

Uyarılar kapsamında, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

İstanbul’da hava durumu parçalı ve bulutlu şeklinde olurken, kuvvetli yağışlar Avrupa yakası kıyı kesimlerinde etkili olacak.