“Sosyal Medya Fenomenleri Tutuklandı: Kara Para Aklama ve Vergi Kaçırma Şüphesiyle Soruşturma Başlatıldı”

Sıra Dilan Polat’ın fenomen masasında

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kara para aklama, vergi kaçırma ve yasadışı bahis soruşturması çerçevesinde tutuklandı. Ahmet Gün, Polat çiftinin ardından itirafçı oldu ve onun ofisinde çalışan muhasebeciler Harun Abak ve Gökay Bekar da tutuklandı.

HEPSİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Fotoğrafın Dilan Polat tarafından paylaşılan ‘Şampiyonlar Ligi’ şeklinde adlandırıldığı dört yıl önceki bir fotoğrafta, ‘güzellik merkezi’ maskesi takarak hızla zenginleşen sosyal medya fenomenleri Polat çiftinin yanı sıra Eylül Öztürk, eşi Kenan Özkan, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz-Merve Korkut çifti, Tolunay-İleyda Topal çifti ve Ömer-Tuğba Bağ çifti de yer alıyordu.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI TALEP EDİLDİ
Fotoğraftaki diğer kişilerin de kim oldukları belirlendikten sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, yaptığı araştırmanın ardından fotoğraftaki tüm fenomenler hakkında adli soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında fotoğrafta yer alan fenomenlerin tamamı hakkında Sulh Ceza Hâkimliği’nden yurtdışına çıkış yasağı talep edildi.