Sosyal Medya Paylaşımlarıyla Gündeme Gelen Polat Çifti ve Yakınlarının Mal Varlıklarına El Konuldu

Engin Polat ve eşi Dilan Polat gözaltına alındı

MASAK tarafından yapılan inceleme sonucunda, sosyal medyada paylaşımlarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat’ın mal varlıklarına el konuldu. MASAK’ın ön raporuyla birlikte, Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarında, tasfiye halinde olan 3 şirketten sahte fatura kesilerek sözde ticaret yapıldığı ortaya çıktı. Bu şirketler aracılığıyla hesaplara 200 milyon lira para transfer edildi ve sonunda Engin Polat’ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firma üzerinden gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Bu durumun ortaya çıkmasının ardından Polat çiftinin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına el konuldu ve vergi müfettişleri tarafından çifte ait olan 15 ayrı iş yerinde arama yapıldı. Bu süreç sonucunda gece saatlerinde Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Toplam 14 kişi gözaltına alındı ve yakalama ve arama çalışmaları devam ediyor.

Gözaltına alınan kişiler, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Basın mensuplarının sorularına cevap vermeyen Polat çifti, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Basın mensuplarının “Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz?” sorusuna Sıla Doğu, Dilan Polat’ın kardeşi, “Ne kanıtları yok etmesi” şeklinde cevap verdi. Diğer şüpheliler de güvenlik önlemleri altında emniyete götürüldü ve şu anda emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.