Sosyal Medya ve Siyaset: Erdoğan’ın Çarpıcı Açıklamaları

Erdoğan’dan ‘Instagram’ açıklaması: Özgürlükle, ticaretle sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dünya Siyaseti Sert Virajdan Geçiyor”

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İnsan Hakları Eğitim Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünya siyasetinin sert virajlardan birini dönüşünde olduğunu belirterek, “Uluslararası sistemde ciddi bir güç boşluğu var. Sadece güç boşluğu değil, bir ahlak ve vicdan kaybıyla da karşı karşıyayız.” dedi. Erdoğan, Gazze krizinin küresel sistemi iflas bayrağı çektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Giderek zalimleşen, şımaran, azgınlaştıkça azgınlaşan bir haydut devlet, avuç içi kadar toprak parçasına sıkıştırdığı 2-3 milyona insana karşı 300 gündür barbarlığın her türlüsünü sergiliyor. Normalde insanlığı ayağa kaldırması gereken, bu zulüm karşısında BM Güvenlik Konseyi’nden çıt yok. Batılı ülkeler zaten İsrail’in soykırım politikasının suç ortağı. Netanyahu daha çok çocuk öldürsün diye silah ve istihbarat dahil her türlü desteği sağlıyorlar. Bu desteği de gizleme gereği duymadan katilleri avuçları şişinceye kadar alkışlayarak alenen gösteriyorlar.”

“Nazi Parlamentosu Reichstag’ta yaptığı soykırım konuşmasını heyecanla alkışlayanlar tarihe isimlerini utançla yazdırdıysa, günümüzün Hitler’i Netanyahu’yu ayakta alkışlayanlar ellerine yapışan o kara lekeyi ömür boyu temizleyemeyecek. İnsanlığımızın sınandığı bu zamanlarda konuşmayı, hakkı ve hakikati haykırmayı Filistin halkına karşı görevimiz olarak görüyoruz.” şeklinde konuşan Erdoğan, sosyal medya şirketlerini de sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:

“Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bu şirketler, dijital faşizmle karşı karşıyayız. Her türlü ahlaksızlığı, fuhşiyatı ve terör örgütü destekçilerini özgürlük parantezine alıp teşvik ediyorlar. Gelinen noktada sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz.”

“Uyarılarımıza rağmen FETÖ’sünden, PKK’sına tüm terör örgütlerinin bu platformlarda at koşturduğunu görüyoruz. Bu konudaki isteksizlikleri halen devam ediyor. Amerika ve Avrupa’daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni mesele Türkiye olunca, bizdeki katalog suçlarla mücadele olunca bilinçli bir şekilde esirgiyorlar. Bu husustaki rahatsızlığımızı pek çok kez dile getirdik.” şeklinde sözlerine devam eden Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin dijital faşizmi desteklediğini belirtti.

“Sosyal medya şirketleri bu alandaki tekel konumlarını dünyadaki hak ve özgürlükleri desteklemek için değil, bilakis siyaset ve toplum mühendisliği projelerini hayata geçirmek için kullanmaktadır.” diyen Erdoğan, muhalefete de eleştirilerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medya platformlarının yaşattığı faşizme tepki göstermeyen muhalefet, Batılılara şikâyet sırasına giriyor. Rahmetli Malik El Şahbaz’ın tarifiyle bunun adı ‘ev zenciliğidir.’ Batıdan çok Batıcı, İsrail’den çok İsrailci olan bu ev zencilerinin hayattaki tek varlık gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır.”

Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada da “Giderek zalimleşen, şımaran, azgınlaşan bir haydut devlet, avuç içi kadar toprak parçasına sıkıştırdığı 2-3 milyona insana karşı 300 gündür barbarlığın her türlüsünü sergiliyor.” dedi ve ülkemizin Filistin halkıyla dayanışmasını vurguladı. Erdoğan, taleplerin karşılanması durumunda meselelerin halledileceğini belirtti.