“Sosyal Medyada Şehitlere Yönelik Suç İçerikli Paylaşımların Soruşturulması”

Şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşımlara soruşturma... Antalya'da bir kişi gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlarda şehit olan askerlere karşı suç içeren paylaşımların yapıldığını tespit etti. Bu sebeple soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir kişinin şehitlere ve ailelerine karşı suç teşkil eden paylaşımlar yaptığından dolayı gözaltına alındığını ifade etti. Tunç, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine karşı çirkin ve suç içeren paylaşımlar yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve ayrıca Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da bir kişi hakkında gözaltı kararı verildi.”

Antalya’da, sosyal medya sitesinde şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve hakaret içeren paylaşım yaptığı tespit edilen O.K. isimli şüpheli gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal medya platformu üzerinden ‘Atatürk’e, şehitlerimize ve vatanımıza’ hakaret içeren paylaşımlar yapıldığı belirlendi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla kullanıcının O.K. olduğu ve ikametinde yakalandığı tespit edildi. Evde yapılan aramada 2 adet uzun namlu tüfek, 2 adet tabanca, 2 adet şarjör, 6 adet kasatura bıçak ve 1 adet muşta ele geçirildi. Şüpheli hakkında ‘5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar, TCK 216 Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, TCK 213 Halk Arasında Endişe Korku ve Panik Yaratmak, TCK 301 Türk Milletini Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bazı sosyal medya sitelerinde şehitlere ve ailelerine karşı suç içeren paylaşımların yapıldığını belirterek, bu içerikleri şiddetle kınadıklarını ve erişim engeli talebinde bulunduklarını açıkladı. Bakanlık, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve şehitlere ve ailelerine karşı suç teşkil eden her türlü eylemin karşısında duracaklarını vurguladı.