Stefan Kuntz, Milli Futbol Takımı’nın Teknik Direktörlük Görevinden Ayrılıyor

Stefan Kuntz’un kredisi bitti, 1 numaralı aday Joachim Löw! Milli Takım'da alternatif isimler Abdullah Avcı, Aykut Kocaman, Sergen Yalçın...

Milli Futbol Takımı’ndaki Stefan Kuntz dönemi sona eriyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, son maçlardaki kötü sonuçlar ve milli futbolcular hakkında söylediği bazı sözler nedeniyle Alman teknik adamın görevine son verme kararı aldı. Kuntz’un durumu yarın yapılacak toplantıda netlik kazanacak, ancak ayrılma olasılığının yüzde 99 olduğu biliniyor.

Teknik direktör arayışı, yapılan oylamada ayrılık kararı alınması durumunda hemen başlayacak. İçeriden en güçlü aday, Joachim Löw olarak gösteriliyor. Yerli bir tercih olması halinde ise Abdullah Avcı ile görüşme yapılacak. Dün bazı medya organlarında adı geçen Vincenzo Montella’nın şansının çok düşük olduğu belirtildi. Sergen Yalçın, Aykut Kocaman ve Rıza Çalımbay da yerli adaylar arasında bulunuyor.

Yeni teknik direktörün hızla belirlenmesi durumunda Kuntz’un birinci yardımcısı Kenan Koçak ve diğer antrenörler de görevden ayrılacak. Süreç uzarsa Koçak ve antrenörler görevlerine devam edecek ve A Milli Takım’ın 12 Ekim’de deplasmanda Hırvatistan ile oynayacağı 2024 Avrupa Şampiyonası eleme maçında Kenan Koçak yönetiminde sahaya çıkması gündeme gelecek.

Stefan Kuntz’un, 4-2’lik Japonya maçı sonrası futbolcuları suçlayan sözleri nedeniyle, EURO 2024 elemelerindeki dalgalı performansa rağmen bugüne kadar destek veren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticiler, tutumlarını değiştirdi. Büyükekşi, bu konudaki düşüncelerini “Kuntz kendi ayağına sıktı” şeklinde ifade etmişti.

Kuntz’un milli futbolculara yönelik eleştirileri, şansını tamamen tüketti:
1. Futbolcular yeterli performanslarını göstermiyor, bu beni üzüyor.
2. Saha ortasında cevap verilmeli, röportajlarda değil!
3. Kimse teknik direktörü korumuyor, sürekli sorgulanıyor.
4. Bazı oyuncular fiziksel olarak yetersiz, iyi çalışmıyorlar.