Süleyman Yerlikaya: 36 İlde BTÖ Operasyonunda 222 Şüpheli Yakalandı

36 ilde Gürz operasyonu! Bakan Yerlikaya: 222 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya: “36 ilde Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 222 Şüpheli Yakalandı”

İçişleri Bakanı Süleyman Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 36 ilde gerçekleştirilen “GÜRZ-8” operasyonunda Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik 222 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde yapıldı. Şüphelilerin silahlı terör örgütüne üye olarak faaliyet gösterdikleri, örgüt propagandası yaptıkları, terörizme finansman sağladıkları ve diğer suçlar işledikleri belirlendi.

Operasyonlar neticesinde ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, döviz, Türk Lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Operasyonlara katılan polis ekipleri tebrik edilirken, halkın dualarının kendileriyle olduğu belirtildi.