Süper Lig’de Yabancı Oyuncu Kontenjanı: Takımlar Tam Kullanamadı mı?

Süper Lig'de 8+3 lafta kaldı, yerli oyuncular yabancılar geçti!

Süper Lig’deki ilk 4 haftada, oynanan 37 maçta toplamda 814 oyuncu sahaya çıktı. Türk futbolcuların yüzdelik olarak yabancı oyunculardan daha fazla yer almasına rağmen, takımlar yabancı kontenjanını tam olarak kullanmadılar. Eğer takımlar yabancı kontenjanını tam anlamıyla kullanmış olsalardı, sahada toplamda 592 yabancı oyuncu yer alması gerekiyordu, ancak bu rakam 486 olarak gerçekleşti. Türk futbolcu sayısı ise 222 olan kontenjanın %67’sini aşarak 328’e yükseldi.

Karagümrük, ilk 4 haftada en fazla yabancı oyuncuyla sahaya çıkan takım oldu. Kırmızı siyahlılar, 4 maçın 3’ünde 8, 1’inde ise 7 yabancı oyuncuyla mücadele etti. Maç başı ortalama yabancı oyuncu sayısı 7.75 olurken, Galatasaray ve Beşiktaş 7.67, Ankaragücü ve Kayserispor ise 7.5 ortalama ile takip etti. Fenerbahçe’nin ise maç başı forma verdiği yabancı oyuncu sayısı 6.67’ye ulaştı.

İlk 11 kadrosunda en istikrarlı takım ise Kasımpaşa oldu. Lacivert beyazlılar, 4 maçta 12 farklı oyuncuya şans verirken, sadece 4. haftadaki Trabzon maçında Gomis’in yerine Erdem forma giydi. Hatayspor’un teknik direktörü Volkan Demirel ise en az yabancı oyuncuya şans veren teknik direktör olarak öne çıktı. Demirel, oynanan 4 maçta da ilk 11’de 6 Türk futbolcuya forma şansı verdi.