Şüpheli Poşet İddiası: Münevver Karabulut Davası’nda Yeni Gelişme

‘Kemikler poşetle mezara taşındı’ iddiası




Münevver Karabulut Davası: Şüpheli Poşet

Münevver Karabulut Davası: Şüpheli Poşet İddiası

İstanbul Bahçeşehir’de Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu, uzun bir süre firar ettikten sonra tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde cezaevinde ölü bulunmuştu. Garipoğlu’nun ölümünün ardından Karabulut Ailesi’nin talebiyle ‘Fethi Kabir’ işlemi yapılmıştı. Ancak, bu işlemin ardından ortaya çıkan şüpheli bir durum avukatı Rezan Epözdemir’i harekete geçirdi.

Garipoğlu’nun mezarından çıkan şeffaf naylon poşetin üzerine odaklanan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde şunları belirtti:

“Mezarın içerisinde bir adet düğüm içeren 30×30 cm boyutunda şeffaf naylon poşet görülmüştür. Bir başka anlatımla, ceset bütünlüğü mevcut olmayıp kemikler ve kafatası toprak üstünde mezarın değişik yerlerinde bulunmakta, kefen veya cesedi çevreleyen herhangi bir bez bulunmamakta, buna mukabil olarak her nasılsa 30×30 cm boyutunda şeffaf naylon poşet mezarın içerisinde bulunmaktadır. 30×30 cm boyutunda şeffaf naylon poşetin nasıl, hangi koşullarda ve hangi amaçla mezarın içerisinde bulunduğu tarafımızca anlamlandırılamamaktadır. Şeffaf naylon poşetin mezarın içerisinde bulunması, incelemeye esas alınacak olan kemiklerin ve kafatasının sonradan bir poşet vasıtasıyla mezarın içine konulduğuna dair derin şüphe ve kuşkular uyandırmaktadır.”

Epözdemir, poşete el konularak parmak izi ve DNA gibi biyolojik incelemelerin yapılmasını talep etti.