Suriyeli Çocuğa Cinsel Taciz İddiası

Adana'da mahalle karıştı! 4 yaşındaki çocuğa taciz iddiası

Suriyeli Komşunun Küçük Çocuğa Cinsel Taciz İddiası

30 Nisan akşamı Yüreğir ilçesinde bulunan Selahattin Eyyübi Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, bir akaryakıt istasyonunda market görevlisi olarak çalışan Serkan K. (44) ile ev kadını Sultan K.’nin (40), iki çocuğundan küçüğü olan A.K.’ye evin yanındaki boş bir arazide oynarken Suriyeli H.F.’nin cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

Annesi tarafından boş arazide iç çamaşırları dışarı çıkmış halde bulunan küçük çocuğun, Suriyeli komşularının oğlunun kendisine kötü şeyler yaptığını belirttiği öğrenildi. Bu durum üzerine Sultan K. ile evine gittiği komşusu arasında tartışma çıktı. Haberi alan mahalle sakinleri, Suriyeli ailenin evine giderek tepki gösterdi ve eşyalarını sokağa attı. Kalabalık, aileyi linç etmek istedi ancak araya giren bazı kişilerin müdahalesiyle olay büyümeden kontrol altına alındı.

Olayın ardından ihbar üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etti. Polis ekipleri, güvenlik önlemleri alarak aileyi mahalleden uzaklaştırdı. Anne Sultan K. ile çocuğu A.K. ise Çocuk İzlem Merkezi’ne götürüldü. Küçük çocuk, psikolog eşliğinde yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlattı. Polis ekipleri ise iddialarla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

“EN AĞIR CEZAYI ÇEKSİN”

Suriyeli çocuğun en ağır cezayı çekmesini talep eden Sultan K., yaşananları şu sözlerle aktardı: “Çocuğumla oyun oynuyorlardı. 2-3 dakika gözümden kayboldu. Hemen aradığımda yan taraftaki boş araziden çamaşırları dışarı çıkmış halde buldum. Şoka uğradım, çocuğum ‘Bana kötü şeyler yaptı’ dedi. Hemen komşuya gittim, çığlık attım. Polisi aramak zorunda kaldım ve olay büyüdü. Bütün mahalle isyan etti. Suriyelileri mahallemizde istemiyoruz. Eşyalarını dışarı attık ve ev sahibi de onları istemiyor. Çocuğum 3,5-4 yaşında, karşı tarafın çocuğu ise 11 yaşında. Şikayetçiyim ve çocuğuma psikolojik destek sağlayacağım. Sınır dışı edilmesini ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum.”