Taciz Olayı ve İlklima Naz’ın Ölümü

Kâğıda sığmayan ıstırabın faillerine 18 yıl istendi

Genç Kadının Ölümüyle Sonuçlanan Taciz Olayı

20 yaşındaki İlklima Naz, annesinin devlet memuru, babasının ise subay olduğu bir ailede büyüdü. Anne ve baba ayrıldıktan sonra Ünye’de babası, Tokat’ta ise annesi yaşamaya devam etti. Ilklima ise öğretmenlik yapan ablasıyla Samsun’da yaşamaya başladı ve bir kafede garsonluk yapıyordu. Ancak ailesinin ayrılması onu derinden etkiledi ve bunalıma girdi. Bir gün arkadaşının evinde kaldığı sırada aniden ortadan kayboldu ve 15 Ekim 2022’de Atakum sahilinde başından vurulmuş bir halde cesedi bulundu, elinde ise silah bulunmaktaydı.

Etrafında yazılı bir not bulunan cesedin yanında kâğıtta, Ilklima’yı ölümüne sürükleyen tacizler ve tacizcilerin detayları yer alıyordu. Ilklima, sahil kafesinde bir kahve içerken kâğıda yediği tacizleri üç madde halinde yazmıştı: “İstediğim o şerefsiz Arslan Sağlam’ın cezasını alması, tanıyan tanır. Doğanay Sezgin’in evinde uyurken bana dokundu, sonra inkar etti. Doğanay Sezgin ise ben yolda yürüyemeyecek kadar sarhoşken duşta beni soydu ve benimle oldu. Telefonumu tamir etmesi için tanıştığım Hakan Belen telefonunu verme ayağına beni eve götürdü. Uyuşturucu vermeye çalıştı, evinden çıkarken asansörde öpmeye çalıştı.” Ilklima daha fazla detay vermek istese de, kâğıt bittiğini belirterek yazıya son verdi.

İlklima Naz’ın verdiği isimler üzerine Doğanay Sezgin, Arslan Sağlam ve Hakan Belen gözaltına alındı. Doğanay Sezgin, İlklima’nın kendisine Arslan Sağlam ve Hakan Belen tarafından taciz edildiğini söylediğini ifade etti. Aynı zamanda, Ilklima’nın notundaki iddiaları doğruladı ve emlakçı tarafından da taciz edildiğini belirtti fakat kendisinin suçsuz olduğunu savundu. Diğer şüpheliler ise Ilklima’nın iddialarının doğru olmadığını iddia etti. Ancak savcılık, Ilklima’nın kayıtlarda anlattığı olayların ciddiyetini göz önünde bulundurarak dava açma kararı aldı.

Savcılık, “İntihar eden mağdurun hiçbir çıkar ve husumeti olmadığı şüpheliler hakkında asılsız suçlamalarda bulunması için ortada bir sebep yok” diyerek dava açtı. 11 sayfalık iddianamede Doğanay Sezgin ve Arslan Sağlam ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıla kadar, Hakan Belen’in ise ‘sarkanlık yoluyla cinsel saldırı’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.