Taksici, Emniyet Şeridinde Seyir Halindeyken Polis Tarafından Durduruldu

Polise ehliyetini vermedi ortalığı birbirine kattı

Taksici Murat K., Sancaktepe Samandıra semti Fatih Mahallesi Yakacık Caddesi’nde geçtiğimiz Cuma günü saat 20.20 sıralarında meydana gelen olayda rol aldı. İddialara göre, Murat K. emniyet şeridinde seyreden 34 TES 39 plakalı taksisiyle uygulama yapan Sancaktepe Trafik Denetleme Büro Amirliği polisleri tarafından durduruldu. Araçta yapılan incelemede, sol kapıda ve sağ tamponda bir kaza izi olduğu tespit edildi.

Olayın ardından polis ekipleri, Murat K.’dan ehliyet ve ruhsatını istedi. Ancak taksici, aracının trafikten men edileceğini iddia ederek polise direndi. Murat K., cep telefonunun ve kontak anahtarının polis tarafından alındığını iddia etti ve durumu kaydeden arkadaşıyla birlikte olayı cep telefonuyla görüntüledi. Takviye ekiplerin gelmesiyle birlikte Murat K., ehliyet ve ruhsatını polis ekiplerine teslim etti.

Yapılan incelemede, taksicinin “emniyet şeridi ihlali”, “emniyet kemeri kullanmamak” ve “görevli memurun ikazlarına uymamak” suçlarından 8 bin 635 lira cezai işlem uygulandı. Gözaltına alınan taksici ve arkadaşı, “görevli memura mukavemet”, “özel hayatın gizliliği” ve “tehdit” suçlarından adli işlem gördü. Emniyette ifadeleri alınan şahıslar, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.