Taksici Tarafından Dövülen Faslı Adam Hayatını Kaybetti

'Kısa mesafe' kavgası cinayetle bitti! Mahkemeden şaşırtan karar

Geçtiğimiz Pazartesi günü Beyoğlu Asmalı Mescid Mahallesi’nde yaşanan olayda, 57 yaşındaki Fas uyruklu Jamal Doumane ağır şekilde dövüldü. Yaklaşık 11 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen Doumane, bir gece kulübünde bodyguardlık yapmaya başladı. Ancak ikamet izni süresi dolunca Fas’a dönen Doumane, ülkesine dönmesinden yaklaşık 3 ay sonra tekrar Türkiye’ye gelerek ikamet izni başvurusunda bulundu.

Olay günü, Doumane eski çalıştığı gece kulübünü ziyaret etmek için oraya gitti. Sabah saatlerinde kulüpten çıktığında evine gitmek için taksiye bindi. Ancak taksici, gitmek istediği adresin kısa mesafe olduğunu söyleyerek Doumane’yi aracına almadı. Bu duruma sinirlenen Doumane, taksinin arkasına eliyle vurdu. Taksici ile arasında tartışma çıktı ve kavga devamında yerde bulunan Doumane, taksicinin attığı yumrukla başını asfalta çarptı. Doumane ağır yaralanarak beyin kanaması geçirdi ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ancak durumu giderek ağırlaşan Doumane, hayatını kaybetmeden önce Avcılar’daki Murat Kölük Devlet Hastanesine sevk edildi.

Doumane’nin eşi Fatima Krib, olayı anlatırken eşinin kısa mesafe nedeniyle taksici tarafından araca alınmadığını ve yaşanan tartışma sonucu eşinin darbe aldığını belirtti. Doumane’nin beyin ölümünün gerçekleştiğini dile getiren Krib, eşine adalet için Türkiye devletine güvendiğini söyledi.

Olayın ardından polis ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, güvenlik kameralarını inceleyerek taksici Doğan G.’yi tespit etti. Doğan G., yakalanarak adliyeye sevk edildi ve kasten yaralama suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme tarafından ev hapsi cezasına çarptırılan Doğan G., adli kontrol hükümleriyle tutuklanarak ev hapsine alındı.