Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’da Üreticilerle Buluştu ve Tarımsal Destekleri Anlattı

Bakan Yumaklı duyurdu! Yeni bir rekor kırıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Kırıkhan ilçesinde depremde hayvanlarını kaybeden üreticilere büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdi. Hayvan dağıtımının ardından Bakan Yumaklı, Kırıkhan ilçesinde devam eden Karasu regülatörü ve derivasyon kanalı inşaatını inceledi. Ayrıca, Antakya ilçesindeki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde sektör paydaşlarıyla bir toplantı gerçekleştiren Bakan Yumaklı, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, tarıma dayalı hibe destekli yatırımların arttığını belirterek, “Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında hibeye konu olan projeler için üst limitleri çeşitli kategorilerde 2 ve 3 katına kadar artırdık. Kırsal kalkınma desteklerimiz ile üreticilerimizin sürdürülebilir bir şekilde üretim yapmalarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Yumaklı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun bugün açıkladığı bitkisel üretim istatistiklerine de değinerek, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 10,3, sebzeler ve meyvelerde yüzde 0,6, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 2,3 artış olduğunu belirtti. Toplamda 137 milyon tona ulaşılan üretimin, ülkemiz için yeni bir rekor olduğunu söyleyen Bakan Yumaklı, bu başarıya katkı sağlayan tüm üreticilere teşekkür etti.

Tarımsal üreticileri belli bir ürünü üretmeye zorlamayacaklarını vurgulayan Bakan Yumaklı, “Çiftçimizin ekonomik kazanç elde edeceği ve ülkemizin gıda arz güvenliğine tehdit oluşturmayacak bir üretim deseni oluşturacağız” şeklinde konuştu.