Taş Tepeler: Neolitik Kazılar ve Uzaylı İzleri

Taş Tepeler’in uzaylıları

Taş Tepeler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul Göbeklitepe ve Karahantepe Kazılarını Anlattı

Taş Tepeler Projesi Koordinatörü ve Karahantepe kazılarının başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, Şanlıurfa’da düzenlenen Dünya Neolitik Kongresi sonrasında yapılan görüşmede, kongre ve Neolitik döneme yönelik çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın desteklediği, İstanbul Üniversitesi ve Harran Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kongreye 63 ülkeden yaklaşık bin akademisyenin katıldığını belirten Prof. Dr. Karul, “Taş Tepeler Projesi dünyada çok ciddi bir merak uyandırdı. Meslektaşlarımız kazı alanlarını görecekleri için çok heyecanlı. Biz de katılımcıların tamamını kazı alanlarına götüreceğiz. Böylece kendi çalışmalarımızı başka bir açıdan, başka bir perspektiften görme fırsatı yakalayacağız” dedi.

Yoğun ilgi gören Karahantepe’nin günlük ziyaretçi sayısının 1500’e kadar ulaştığını vurgulayan Karul, 2025 yılında Karahantepe’ye koruma çatısı yapılacağını ve aynı zamanda bir araştırma merkezi kurulacağını belirtti. Karul, Karahantepe kazısında bulunan kafatası parçalarının yanmış olduğunu ve üzerlerinde çakmaktaşı gibi alet izlerinin görüldüğünü, bu durumun bir ritüelin parçası olduğunu ifade etti.

Uzaylılarla ve enerjiyle ilişkilendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe hakkında konuşan Prof. Dr. Karul, “Ben ve arkadaşlarımın şahit olduğu şeyler var. Bu o kadar ileri ki enerji işleriyle uğraşan kişiler nereyi kazmamız gerektiğine dair telkinde bulunuyorlar. Bu insani bir şey olmaz. İnsanlar ilgi duydukları bir şeyi öğrenmek yerine en kolaya kaçıp, dikkat çekici bazı konulara itibar ediyor. Bu insanlar maalesef öğrenme zahmetine girmiyor” diye konuştu.

Karahantepe Kazı Başkan Yardımcısı ve Alan Sorumlusu Ender Barın ise 10 yıldır Karahantepe’de görevli olduğunu belirterek bölgeye gelen ziyaretçilerin ilginç davranışlarına tanıklık ettiğini paylaştı. Barın, bazı ziyaretçilerin taşlara sürdüğü ellerini ve yüzlerini yere sürdüğünü, bazılarının ise yerlere yatarak nereyi kazmaları gerektiğini gösterdiğini aktardı.

Prof. Dr. Necmi Karul’un açıklamalarına göre arkeolojik çalışmalar, Karahantepe’nin Göbeklitepe’den daha eski olabileceğini gösteriyor ve sitenin dünyanın bilinen en eski Neolitik bölgesi olabileceği belirtilmektedir. Bugüne kadar 250’ye yakın “T” şeklinde dikilitaşın gün yüzüne çıkarıldığı ifade edilmektedir.