“Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel: Sürpriz Buluşma Meclis’te Gerçekleşti”

Bayramda sürpriz buluşma.. 8 yıl sonra ilk





Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Arasında Sürpriz Buluşma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Arasında Sürpriz Buluşma

Dün Meclis’teki 23 Nisan Resepsiyonu’nda beklenmedik bir buluşma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sekiz yıl aradan sonra ilk kez CHP Genel Başkanı ile bir araya geldi. Resepsiyonda, Erdoğan başlangıçta kalabalık olduğunu belirterek, “Küçük salona geçelim” dedi ve Liderler ve vekiller Mermerli Salona gitti.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP Lideri Özel’e, “Sayın Cumhurbaşkanı sizi çay içmeye davet ediyor” dedi ve Özel, Grup Başkanvekili Murat Emir ile birlikte Mermerli Salona geçti. Sohbet esnasında Erdoğan, Özel’in sağlık durumunu sordu ve geçirdiği ameliyatlar hakkında bilgi aldı. Özel, sağlık durumunun iyi olduğunu ve ameliyatı Grup Başkanvekili Murat Emir’in yaptığını belirtti. Erdoğan, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu biliniyor.

Özel, gelecek haçağa görüşmek için randevu talep etti ve Cumhurbaşkanı, görüşmenin gelecek hafta yapılabileceğini belirtti. Erdoğan, gazetecilere de Özel’le haftaya görüşeceğini söyledi. Özel ise görüşmeyle ilgili olarak, “Birbirimizi dinleyeceğiz, birbirimizi anlayacağız. Ben Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resepsiyonda DEM Parti ile ilgili sorulara karşılık, “Eğer hukukta bir suç işlenmişse yetkili makamlar devreye girer. Kimse bir partinin kapatılmasını istemez. Durup dururken de bir parti hakkında kapatma davası açılmaz” şeklinde konuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da benzer bir açıklama yaparak, “Yapılan soruşturma ortada. Hak, hukuk, adalet neyi gerektiriyorsa o olacak” dedi.

Resepsiyonda, döner, kebap gibi etli yemeklerin yer almadığı bir menü sunuldu. Zeytinyağlı enginar, kısır, patlıcan dolma gibi hafif yemeklerin yanı sıra küçük kanepeler ve birkaç çeşit geleneksel Türk tatlısı servis edildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin oturumda olmaması sebebiyle resepsiyona katılmadığı belirtildi.