TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı Ağırlıyor

Filistin Devlet Başkanı Abbas 15 Ağustos'ta TBMM'de konuşacak

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın Ziyareti İçin Olağanüstü Toplantıyı Çağırdı

Meclis Genel Kurulu, 15 Ağustos’ta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın ziyareti dolayısıyla yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine toplanacak.

Olağanüstü toplantıyı TBMM Başkanı Kurtulmuş yönetecek ve Genel Kurulda ilk olarak kendisi konuşacak. Ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas’a söz verilecek. Abbas, Genel Kurulda milletvekillerine İsrail’in Gazze’deki saldırılarını anlatacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantıya katılarak Genel Kurul Salonu’nda Abbas’ın konuşmasını dinleyecek. Abbas’ın konuşmasının ardından olağanüstü toplantı sona erecek.

Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak, ilave tedbirler alınacak. Davetliler dışında TBMM’ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Olağanüstü toplantıya siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri, gazeteciler ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye’de tedavi gören Filistinliler davet edilecek. Ayrıca, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Türkiye’deki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan bir sergi de Meclis’te açılacak.