Tehdit Altındaki Vergi Müfettişi Rehin Alındı

Serap’ı KADES de kurtaramadı... 14 no’lu dairede dehşet saatleri

Vergi Başmüfettişi Serap Doğan’u Rehin Alan Şüpheli Hayatını Kaybetti

45 yaşındaki Vergi Başmüfettişi Serap Doğan, bir yıl önce tanıştığı Selahattin Özdemir’den uzaklaşmak istediğinde ölüm tehditleri almaya başladı. Nisan ayında alınan uzaklaştırma kararına rağmen Özdemir’in tehditleri devam etti. Serap Doğan, yaşadığı korku ile 24 Mayıs’ta tekrar polise başvurdu. Ancak maalesef Şüpheli Ne tutuklanarak ne de ayağına elektronik kelepçe takılarak önlem alındı.

Selahattin Özdemir, Serap Doğan’ın ablası ile oturduğu apartmana giderek, silah zoruyla rehin aldı. Doğan, KADES uygulaması aracılığıyla polise yardım çağrısında bulundu. İlk müdahalede yanlışlık olduğunu belirten Doğan, ikinci ihbar üzerine polis ekipleri tekrar olay yerine gelerek operasyon başlattı.

Özdemir, Doğan’ı önce öldürdü, ardından intihar etti. Olay sırasında apartman etrafına keskin nişancılar yerleştirilirken, özel harekât polisi de eve baskın yaparak kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi.

Serap Doğan’ın öldürülmesi sonrasında ablasının feryadının yürekleri dağladığı belirtildi. Doğan, uzun süredir yaşadığı tehditlere rağmen, alınan önlemlerin yetersiz kalması nedeniyle maalesef hayatını kaybetti.