TEKNOFEST 2024, Türkiye’nin Teknoloji Harikası Olmayı Hedefliyor

Teknofest Adana’da

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 2024 yılında Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST hakkında açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Uzaklarda arama. TEKNOFEST 2024 Adana’da” dedi ve son başvuru tarihinin 20 Şubat 2024 olduğunu duyurdu. TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle 10. festivalini gerçekleştirecek ve milyonlarca teknoloji tutkunuyla buluşacak. Festival, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve daha birçok etkinlikle toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir toplum olma hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Festivalin tarihi yakın bir zamanda duyurulacak.

20 Şubat’a kadar süren TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvurular başladı. Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilettiği yazıya göre son başvuru tarihinin 20 Şubat 2024 olduğunu belirtti. Bayram, genç fikirleri yarışmaya katılmaya davet ederek, “TEKNOFEST 2024, genç zekâlara büyük fırsatlar sunuyor” dedi. Festival, dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarını bünyesinde barındırarak, roket, model uydu, yapay zeka, biyoteknoloji inovasyon, dijital teknolojiler gibi 46 ana kategori ve 117 alt kategoride yarışmalar düzenleyecek ve gençlerin hayallerini gerçekleştirme ve başarılı olma şansı sunacak.

TEKNOFEST 2024’te ön eleme aşamasını geçen takımlara 55 milyon TL, dereceye giren takımlara ise 30 milyon TL maddi ödül verileceği bildirildi. Ayrıca, kablosuz haberleşme, blok zincir, hava savunma sistemleri, finansal teknolojiler gibi alanlarda da gençlerin ilgisini çekecek yarışmalar düzenlenecek.