TEKNOFEST Adana’da Teknoloji Rüzgarı Esiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST Adana’da konuştu: Vaat edilmiş toprakları iyi biliriz

TEKNOFEST Adana Havalimanı’nda Devam Ediyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen TEKNOFEST, Adana Havalimanı’nda devam ediyor. Dün TEKNOFEST alanını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada İsrail’in saldırılarına değinerek şu mesajları verdi:

“İsrail, Hamas bahanesiyle önce Gazze’yi işgal etti; şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan’da kan döküyor. Uluslararası hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda. Bu cinnet hali karşısında zalimlere karşı ‘insanlık cephesi’ oluşturmak için çalışıyoruz. Teknoloji alanındaki yerli ve milli üretimi desteklemek amacıyla dışa bağımlılığımızı en aza indiriyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’in her sene katılımcı rekoru kırdığını ve bu yıl da rekor kıracağına inandığını belirterek, “TEKNOFEST bir gençlik destanı, bir teknoloji devrimidir. Akdeniz Bölgesi’ndeki tüm gençleri Adana’ya davet ediyorum” dedi.

TEKNOFEST, 7. kez düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, üçüncü gününde Türk bayrakları açan paraşütçülerin gösterisiyle renklendi. Festivalde, akrobasi gösterileri, ileri teknoloji simülasyonları, bilimsel atölyeler ve sergiler ile ziyaretçilere geniş bir etkinlik yelpazesi sunuldu. SoloTürk, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3 gibi gösteriler büyük ilgi gördü.

TEKNOFEST’te 128 kurumun yer aldığı ve ziyaretçileriyle buluştuğu belirtilirken, Demirören Medya standında öğrencilere animasyon stüdyosu ve ‘Demircan’ robotuyla deneyim fırsatı sunuldu.