“Teknofest Ankara: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerin İlgi Odağı Olduğu Teknoloji Şölenini Ziyaret Etti”

Teknofest benim evladım gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Etimesgut Havaalanı’ndaki Teknofest Ankara etkinlik alanını ziyaret etti ve şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl Teknofest Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına üç şehrimizde düzenleniyor. Teknofest İstanbul, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bugün birlikte olduğumuz Teknofest Ankara ise 30 Ağustos’ta başladı ve 3 Eylül’de sona erecek. Eylül sonunda gerçekleştirilecek Teknofest İzmir ile bu yılki teknoloji şölenimiz tamamlanacak. Her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının artış gösterdiği Teknofest’e olan ilgi bizi mutlu ediyor. Çünkü Teknofest benim için adeta bir evladım gibidir.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a plaket takdim etti.

Altı yıl önce 2017’de torunum Aybüke’yi kucağıma alırken, o günlerde fikir aşamasında olan Teknofest’i de kucağıma aldım. Bu güzel festivalin, hem torunumun hem de milli teknoloji hamlesinin sembolü haline gelerek büyüme ve gelişme sürecine bizzat tanıklık ettim. İlkokuldan doktoraya kadar her seviyeden 1 milyon gencimizin başvurduğu 2023 Teknofest’ini öğrendim. Bu durum, Türkiye’nin geleceği için umut verici bir tablodur.

En zor zamanlarda bile boyun eğmeyen ve özgürlük tutkusunu yüreğinde taşıyan bu milletin ne kadar önemli olduğunu anlamak isteyenler Teknofest’e gelsinler ve sizlere baksınlar. Torunlarıma, tüm evlatlarımıza, özellikle bugün buradaki Teknofest katılımcılarına baktığımda Türkiye’nin parlak bir geleceğini görüyorum.

Bizler, geçmişimize layık olmak, bugünümüzü kurtarmak ve geleceğimize sahip çıkmak için durmadan, dinlenmeden çalışacağız. Yemezler. Uzaya füzeler gönderen bir gençlik artık burada var. İHA’larımızla, SİHA’larımızla, Akıncı’larımızla ufuklarda yer alıyoruz. Büyük bir azimle çalışan, birikim sahibi gençlerimizle beraber uzayı hedefliyoruz. Geleceklerini karartmak ve geçmişleriyle bağlarını koparmak isteyen emperyalistlerin o karanlık dönemleri artık geride kaldı. Milli teknoloji hamlemiz ve Teknofest sayesinde aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. Nuri Demirağ’lar, Vecihi Hürkuş’lar, Şakir Zümre’ler ve Nuri Killigil’ler gibi tarihe geçmekten kurtulmamız için her aşamada size destek olmaktan ve sizi teşvik etmekten yanınızdayız.

Teknofest’e olan ilgi üçüncü gününde de devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceye giren katılımcılara ödüllerini takdim etti. Erdoğan, “Bazıları ülkemizde yaşayan mültecileri kin ve nefret tohumları saçma amaçlı kullanmaya çalışıyor” diyerek devam etti ve şunları söyledi: “Ancak bu insanlara ve başlarına gelenlere bakarak anlamamız gereken asıl ders başka bir şeydir. Bu mağdurların durumu, eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, sanayiden teknolojiye, ticaretten diplomasiye, ülkemizi her alanda daha da güçlendirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Ülkemiz ne bir yolgeçen hani, ne de sahipsiz bir ülke. Kimse istilaya cüret edemez. Sosyal fay hatlarını tetiklemek ve basit farklılıkları çatışmaya dönüştürmek için milletimizi karamsarlığa sürükleyenlerin tümü, aslında 5. kol faaliyeti yürütmektedir.”