Terör Olayları Sonucu Şehit Düşen Askerlerimiz Son Yolculuklarına Uğurlandı

Şehitlerimizi kalbimize gömdük

Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde çıkan terör olayları sonucunda birçok şehit verildi. Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Çamlıyayla ilçesinde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve vatandaşlar katıldı. Şehidin acılı eşi Melek Ölmez ve oğulları Taha Kağan (13) ve Ömer Erdem (8) cenazede gözyaşlarına boğuldu. Şehit Ölmez, Körmenlik Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Diğer yandan, Şehit Uzman Çavuş Gaffar Mayik için Şanlıurfa’da tören düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve vatandaşlar törene katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende şehidin annesi Naime ve kız kardeşleri Kürtçe ağıt yakarken, kalabalık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Şehit Mayik’in cenazesi Bozova Şehitliği’ne defnedildi.

Ayrıca Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan’ın cenazesi İstanbul’daki baba evinin önünde düzenlenen törenin ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. İlhan’ın bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Şehit Bayram Doğan için ise Tokat’ın Turhal ilçesinde düzenlenen cenaze törenine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in çelenkleri konuldu. Ancak bazı vatandaşlar çelenklere tepki gösterdi. Şehit Doğan’ın babası Necati ve annesi Havva Doğan, kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenazenin, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Çayıraltı köyünde defnedildi.

Son olarak, Şehit güvenlik korucusu Cevher Özgün için Şırnak Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Özgün, kılınan namazın ardından İnceler köyünde defnedildi.