Terör Operasyonunda 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

2 ilde Bozdoğan-43 Operasyonları... Bakan Yerlikaya: 1'i kırmızı 3'ü turuncu listedeki 5 terörist etkisiz hale getirildi

Terör Örgütü Üyeleri Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bilgilendirmesine göre, Ağrı ve Batman il Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen istihbari çalışmalar sonucunda Doğubayazıt kırsalı ve Palamut Köyü kırsalında “Bozdoğan-43” operasyonları düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucularıyla teröristler arasında çatışma yaşandı ve Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristler etkisiz hale getirildi.

Doğubayazıt ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen terörist Şehmus Malazgirt kod adlı Yılmaz Öner’in 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit edildiği, 68 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 18 eyleme katıldığı ve talimatlarını verdiği belirlendi.

Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında etkisiz hale getirilen teröristler ise turuncu kategoride yer alan Şervan Botan kod adlı Şakir Erdemci, Eylem kod adlı Hazret Kaçar, Nurhak kod adlı Nurettin Tekin ve Axin kod adlı Zeynep Özkan adlı teröristler oldu. Bu teröristlerin 1 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplam 3 eyleme katıldıkları belirlendi.

Ağrı ve Batman’da gerçekleştirilen “Bozdoğan-43” operasyonlarında, 1’i kırmızı ve 3’ü turuncu kategoride olmak üzere toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi.