Theofanis Gekas, Türkiye’de İlk Teknik Direktörlük Deneyimine Başlıyor!

Theofanis Gekas, Türkiye'ye geri döndü! Sürpriz imza...

Futbolculuk kariyeri boyunca Türkiye’deki takımlarda oynayan Yunan oyuncu, attığı gollerle herkesin gönlünü kazanmıştı. Türk futbolunda unutulmaz bir isim olan Theofanis Gekas, teknik direktörlük kariyerine ülkemizde devam ediyor. Şimdi ise sürpriz bir imza attı ve TFF 3. Lig 3. Grup takımlarından Darıca Gençlerbirliği’ne katıldı. Kulüp tarafından yapılan açıklamaya göre, Gekas ile futbol direktörlüğü görevi için prensip anlaşması yapıldı. Yakında imza töreni ve basın toplantısı düzenlenecek. Hoş geldin Theofanis Gekas!

43 yaşındaki eski Yunan oyuncu, kulüpte futbolun patronu olacak. Statü gereği alt liglerde yabancı teknik direktörler görev yapamazken, Gekas bir yerli teknik direktör ile birlikte takımı yönetecek.

Kariyerinde Almanya ve İspanya’da da oynayan Gekas, Türkiye macerasına Samsunspor’da başlamıştı. 2013 yılında attığı gollerle Akhisarspor’u küme düşmekten kurtarmış, 2014-2015 sezonunda ise döndüğü yeşil-siyahlı formayla Süper Lig’e liderlik yolunda büyük katkı sağlamıştı. İsimleri taraftarlar tarafından bestelenen Gekas, Türkiye’de Konyaspor ve Eskişehirspor’da da forma giydikten sonra 2017 yılında futbolu Sivasspor’da bırakmıştı.