Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer’in Vergi Belgesi İstemiyle İlgili Karar Duruşması Tamamlandı

Türkiye THODEX vurgununu konuşmuştu... Faruk Fatih Özer'e 7 ay 15 gün hapis

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, Vergi Denetim Kurulu’na istenen belgeleri vermediği sebebiyle yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Sanık Faruk Fatih Özer, Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya SEGBİS sistemiyle bağlanarak savunma yaptı. Özer, duruşmada şu ifadeleri kullandı: “Suç tarihinde ben şirketin yetkilisi değildim, kayyum atanmıştı. Bu nedenle istesem de defterleri ibraz edemezdim çünkü şirket benim yönetimimde değildi.”

Savcı, Vergi Usul Kanunu’nun “kaçakçılık” suçundan Özer’in 5 yıla kadar hapis cezasını talep etti. Mahkeme, kararını açıkladı ve Faruk Fatih Özer’e “kaçakçılık” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ardından, mahkeme sosyal ilişkileri, suçtan sonraki ve yargılama sürecindeki tutumu gibi etkenleri göz önünde bulundurarak cezada indirim yaparak 7 ay 15 günlük hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca cezayı erteleyerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Davanın geçmişi ise 30 Ekim 2021 tarihinde Faruk Fatih Özer’e tebliğ edilen belgelerin işletmesine ibraz edilmesi talep edilmişti. Özer, tebligata rağmen istenilen belgeleri yasal süre içinde ibraz etmediği için “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.