Tırkaz Vakası: Vahim Olay

Elif’in çilesi bitmek bilmedi

Bursa Yıldırım’da Vahim Olay:

2 Ağustos’ta meydana gelen olayda, Arda Tırkaz (28) isimli şahıs, eski nişanlısı Elif B.’nin (27) evine silah zoruyla girdi. Tartışma sebebi ise Elif B.’nin yeni bir erkek arkadaşı olduğu iddiasıydı. Tırkaz, Elif B.’yi hafif ticari aracıyla kaçırarak evden uzaklaştı ve kaçarken av tüfeği ile ateş etti. Daha sonra, Elif B.’nin erkek arkadaşının gidebileceğini düşündüğü kıraathaneye gitmek isteyen Tırkaz, kıraathaneye ateş açarak içerde bulunan 2 kişi ile işyerinin üst katındaki balkonda annesinin kucağında oturan 14 aylık Yusuf Sırma’yı yaraladı.

Tırkaz, hızla bölgeden uzaklaşmak için başka bir aracı gasp etti ve Elif B.’yi de alarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Polis ekipleri dron ile otomobili takip ederken, jandarma ekipleri aracı plakasız bir şekilde ormanda buldu. Elif B., eski erkek arkadaşı tarafından bıçak ve tüfekle vurulmuş bir şekilde bulundu. Bu sırada Tırkaz, yaşamına pompalı tüfekle son verdi.

Tedavi altına alınan Elif B., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Kendisine, beni bırakması için yalvardım. Kabul etmedi. Ormanda, silahı üzerime doğrulttu. Çok korktum. Sonra iki kez bacaklarıma ateş etti. Ölümü beklerken polis ve jandarma geldi. Yaşadıklarıma inanamıyorum.”

Elif B.’nin tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ederken, sağ bacağının durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Elektronik kelepçe talebinin olaydan 6 saat önce reddedilmiş olması da dikkat çekti. Baba Murat B. yaşananları şu sözlerle anlattı: “Arda Tırkaz, kızıma daha önceden birkaç defa şiddet uyguluyor. Kızım bunu affediyor, geri dönüyor. Şiddet olayları artınca kızım artık dönmek istemiyor. Kendisine elektronik kelepçe takılması için Elif, başvuruda bulundu. Fakat talebi, yaşanan olaydan 6 saat önce reddediliyor. Olaydan 6 saat önce olumsuz yanıt aldık. Sonra kızıma kabusu yaşattı.”