Topkapı Sarayı Gece Ziyaretlere Açıldı!

Topkapı Sarayı’nın kapıları ilk kez gece ziyaretlerine açıldı

Topkapı Sarayı Gece Ziyaretlere Açıldı

1924 yılından bu yana müze olarak hizmet veren Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı, tarihinde ilk kez gece saatlerinde ziyarete açıldı. Artık her Cumartesi günü, ziyaretçiler 21.00 ile 23.00 saatleri arasında sarayı gezebilecekler. Biletler ise gişeden temin edilebilecek.

Gece turlarının başlangıç ve bitiş noktası Bâb-ı Hümayun olacak. İkinci avluda bulunan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi gibi alanlar gezilebilecek. Harem bölümünde ise Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru ve diğer birçok odanın yanı sıra yeni sergi düzeniyle hizmete açılan Kuşhane Mutfağı ziyaret edilebilecek.

Gece ziyaretleri sırasında, Topkapı Sarayı’nın üçüncü avlusunda yer alan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü ve Hazine Sergisi de ziyaretçilere açık olacak. Dünyaca ünlü Hazine Sergisi’nde bulunan Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi eserler de görülebilecek. Ayrıca Havuzlu Teras ve Mecidiye Köşkü’nün terasından panoramik şehir manzarası seyredilebilecek. Bilet ücretlerinin gece ziyaretleri için bin TL olduğu belirtildi.

Topkapı Sarayı’nı gece ziyaretlerinde keşfetmek isteyenler için harika bir fırsat sunulmaktadır.