Topkapı Sarayı’nda Tarihi Restoranda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Son dakika... Topkapı Sarayı'nın içindeki tarihi restoranda yangın

İstanbul’un tarihi Topkapı Sarayı’nda, saat 02.30 sıralarında, Bab-ı Hümayun Avlusu’nda bulunan ve restoran olarak kullanılan binada bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, çatının üzerinde başladıktan sonra hızla tüm çatıyı sardı. Yanan binanın çevresinde bulunan bir oteldeki müşteriler, güvenlik önlemi olarak tahliye edildi. Yangın haberini alan itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri farklı noktalardan müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı ve tamamen söndürdü.

Milli Saraylar Başkanlığı, Topkapı Sarayı’ndaki tarihi restoranın çatısında çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Müzecilik ve ziyaret faaliyetleri herhangi bir aksama olmadan saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir” denildi.

Topkapı Sarayı’ndaki tarihi restoranın çatısında saat 3.00 sularında yangın meydana geldi. Milli Saraylar Başkanlığı’nın açıklamasına göre, restoran olarak kullanılan yapıda çıkan yangına hemen müdahale eden Milli Saraylar İtfaiye Ekibi ve İstanbul İtfaiyesi ekipleri, yangını bir saat içinde tamamen kontrol altına aldı. Yangın sonucunda restoran binasında maddi hasar meydana geldi. Topkapı Sarayı’nda müzecilik ve ziyaret faaliyetleri, yangın olayından etkilenmeksizin saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir. (DHA)