Trabzon’da Artan Yorgun Mermi Vakaları Endişe Yaratıyor

Yorgun mermi bayramı zehir etti

Trabzon’da Son Günlerde Artan Yorgun Mermi Vakaları Tırmanıyor

Son günlerde, Trabzon genelinde uyarılara rağmen yorgun mermi vakaları tekrar yükselişe geçti. Bu vakalardan biri seçim kutlamalarında meydana geldi ve bir kişi hayatını kaybetti, 1’i çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı. Bir çocuk ise pencereyi delen kurşunun hedefi olmaktan kıl payı kurtuldu. Son olarak, bir parkta oynarken başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Bu olaylar nedeniyle havaya kurşun sıkılmasıyla ilgili Kutban Bayramı’nın da tadı kaçtı.

Bayram sırasında Yomra ilçesinde bir araç seyir halindeyken bilinmeyen bir kişi tarafından ateşlenen bir tabancadan çıkan kurşun, aracın ön camını deldi. Sürücü Faruk Abdioğlu ve yanında bulunan çocuk, kurşunun hedefi olmaktan kıl payı kurtuldu. Faruk Abdioğlu, kurşunun aracın içine girdiğini ve çocuğuna ateşlenmiş gibi düşündüğünü söyleyerek “Bu zevkten artık vazgeçilmeli” ifadelerini kullandı.

Vakfıkebir ilçesine bağlı Caferli Mahallesi’nde ise bayramın ikinci gününde havaya ateşlenen silahın kurşunu, Anıl Sağlam’ın yazlık evinin çatısını delip çocuk odasının tavanına saplandı. Ailenin evde olmaması faciayı engelledi. Anıl Sağlam, çatıdan içeri giren yorgun mermi parçasının kızının odasının tavanına isabet ettiğini belirterek “Bayramlar bizim için çok özeldir, ancak bu coşkulu karşılama şekli silahla yapılmamalıdır. Havaya sıktığımız her kurşun bir kaza kurşunu olarak geri dönecektir” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Trabzon’da yorgun mermi vakalarının artması üzerine jandarma ve polis birimleri tarafından özel ekipler oluşturuldu ve yüzlerce güvenlik kamerası tek tek incelenerek silahları ateşleyenlerin tespiti için çalışmalar sürdürülüyor.