Trabzonspor, Adana Demirspor’a Konuk Oluyor: Üst Sıraları Hedefliyor

Trabzonspor'un gözü Adana Demirspor'un koltuğunda!

Trabzonspor, Pendik maçının ardından moral buldu ve bugün sezonun flaş ekiplerinden Adana Demirspor’a deplasmanda konuk olacak. 5. sırada yer alan Fırtına, bugün kazanarak 3. sıradaki Akdeniz ekibinin yerini almak istiyor.
Trabzonspor’da 6 eksik bulunuyor. Kırmızı kart cezası alan Batista Mendy, sakatlıkları süren Mislav Orsic, Filip Benkovic ve Hüseyin Türkmen’in yanı sıra iyileşmelerine rağmen henüz hazır olmayan Nicolas Pepe ve Joaquin Fernandez bugün forma giyemeyecek. Konuk takım Adana Demirspor’da ise sadece David Akintola ve Badou Ndiaye sakatlıkları nedeniyle eksik.
Golcülerin performansı merak ediliyor. Trabzonspor’da Paul Onuachu, 2007-08 sezonundan bu yana bordo mavili formayla çıktığı ilk üç maçta da gol atan ilk oyuncu oldu. Süper Lig’e Alanya karşısında 2 golle dönen Mario Balotelli ise gözleri üzerine çekti. Onuachu, kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yaparken, Süper Lig kariyerinde 2228 dakikada 20 gol atan Balotelli (111.4), rakip fileleri en sık havalandıran performansa sahip.
Adana Demirspor, Trabzonspor ile oynadığı son 10 lig maçının sadece birini kazanabildi. Geçen sezon rakibinin evinde aldığı galibiyetle bu istatistikte bir değişiklik yarattı.
Son 7 maçta 2 yabancı teknik adamın karşılaştığı lig maçlarında beraberlik çıkmadı. Daha önce ise Kasım 2016-Mart 2018 tarihleri arasında 20 maçlık bir seride bu durum yaşanmıştı.