Trabzonspor Süper Lig’de Hızını Kesmeden Gol Yağdırdı

Trabzonspor gol sayısında Süper Lig’in zirvesinde

Trabzonspor, Süper Lig’de son maçında Beşiktaş’ı etkileyici bir futbol sergileyerek 3-0 yenerek büyük bir moral buldu ve aynı zamanda ligin en golcü takımı oldu. Bordo mavililer, beş haftada tam 11 gol kaydetti. Karadeniz ekibi, Kasımpaşa’ya 5 gol atarken Beşiktaş’a 3 gol, Çaykur Rizespor’a 2 gol ve Antalyaspor’a 1 gol attı. Trabzonspor’un gol atamadığı tek maç, 2-0 mağlup olduğu Galatasaray karşılaşması oldu.

Bu süreçte en dikkat çeken noktalardan biri ise gol dağılımı oldu çünkü bu 11 golün tam 8 farklı oyuncu tarafından atıldı. Sadece Bardhi, Bakasetas ve Enis Destan 2’şer golle öne çıktı, diğer goller ise Denswil, Benkovic, Göktan Gürpüz, Onuachu ve Visca tarafından kaydedildi. Genç oyuncu Enis Destan ile bu sezon takıma transfer olan Benkovic, Göktan Gürpüz ve Onuachu, Trabzonspor adına ilk gollerini bu dönemde attılar.

Trabzonspor, 2 mağlubiyet aldı. İlk haftada Antalyaspor’u Denswil’in golüyle 1-0 yenmeyi başardı, ikinci haftada ise Galatasaray’a 2-0 mağlup oldu. Bir sonraki haftada Bakasetas ve Enis’in gollerine rağmen Çaykur Rizespor’a 3-2 kaybeden Trabzonspor, dördüncü haftada Kasımpaşa’yı Bardhi’nin 2, Enis Destan, Benkovic ve Göktan Gürpüz’ün golleriyle 5-1 yendi. Karadeniz ekibi son olarak evinde Onuachu, Visca ve Bakasetas’ın golleriyle Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etti.