Trafik kazasında Alparslan Cellat vefat etti

Site bahçesinde garajdan çıkan otomobilin altında kalmıştı... Kahreden detay ortaya çıktı

Kaza Sonucu Alparslan Cellat Hayatını Kaybetti, Eymen A.Y. Yaralandı

Erzurum’un Yakutiye ilçesi Rabiaana Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında, T.D. yönetimindeki otomobil, bahçede oyun oynayan Alparslan Cellat ve Eymen A.Y.’ye çarptı. Kaza sonucu Alparslan Cellat hayatını kaybederken, Eymen A.Y. ayağından yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili olarak yapılan otopsi işlemlerinin ardından Alparslan Cellat dün Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sürücü T.D. ise ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan gözaltına alındıktan sonra adliyede serbest bırakıldı.

Alparslan Cellat’ın babası Ahmet Cellat, “Alparslan, tek çocuğumdu. Gözümüzden sakınıyorduk. Annesinin ve bizim bütün umudumuz onun üzerineydi. Olay günü iş çıkışından sonra Evrensel Hafızlar Derneği’nde derslere giriyorduk. Derslerden sonra üst üste telefon gelince şüphelendim. İçime bir şey doğdu. Hemen aracıma binip olay yerine doğru gittim” dedi.

Cellat, kazayı şöyle anlattı: “Kendisi bize, ‘Kaza sonrası ne olduğunu hiç anlayamadım, bir anda bu hadise cereyan etti. Sesi duydum, çocuklarımı gördüm ikisi de oradaydı, o anda ayaklarımın feri kaçtı. Keşke ikisini de kurtarabilseydik’ diyerek kaza anını anlattı.”

Cellat, yetkililere çağrıda bulunarak, garaj çıkışlarının daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirtti ve şunları söyledi: “Garaj çıkışlarının, özellikle karşı tarafı görebilecek şekilde yapılmasını önemle rica ediyorum. Reflekslerin azalması ve fiziksel kısıtlılıklar nedeniyle böyle acı olayların yaşanmaması için daha dikkatli olunmalıdır.”