Tragik Otobüs Kazası Aksaray’da 6 Ölü, 25 Yaralı

Aksaray-Ankara yolunda yolcu otobüs devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Kaza anının görüntüleri ortaya çıktı

Otobüs Kazası Sonucunda 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 25 Kişi Yaralandı

Aksaray-Ankara kara yolunda meydana gelen kaza, sabah saat 07.00 sıralarında Acıpınar köyü yakınlarında gerçekleşti. Balıkesir’den Kapadokya bölgesi Nevşehir’e yolcu taşıyan tur otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, bariyerlere çarpıp 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kazada 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcu bulunuyordu ve maalesef 6 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi ise yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Cenazeler ise otopsi için aynı hastanenin morguna konuldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Aksaray-Ankara karayolundaki otobüs kazasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldı ve 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum.”

Kazaya tanık olan sürücü Mehmet Tayiroğlu, “Otobüs beni solladı ve ardından sağa sola gitmeye başladı. Bu arada şoförün uykuya daldığını düşünüyorum. Selektör yaptım ve korna çaldım ancak bariyerlere çarpmadan önce otobüse yetişemedim” şeklinde ifade etti. Yolculardan Ramazan Durmuş ise “Uyurken birden devrildiğini gördüm. Kemerim takılıydı” dedi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor ve şoför tutuklandı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kaza sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirterek soruşturmanın titizlikle sürdürüleceğini ifade etti.