Tuğamiral Aktürk: Gazze’deki Çatışmalara İnsani Ara Verme Kararı Kaygı Verici

Gazze’ye insani yardımlar kesintisiz ulaşmalı

Tuğamiral Aktürk, Gazze’deki çatışmalara ilişkin bir toplantıda şu açıklamalarda bulundu:

“Gazze’deki çatışmalara insani bir ara verme kararı alındı ve bu aranın uzatılması ve insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması gerçekleşti. Ancak, 1 Aralık itibarıyla uzlaşmanın sona ermesi kaygı verici bir durum olarak görülüyor. İsrail’in saldırılarının devam etmesi, bölgesel barışa yönelik tehditleri artırıyor. Beklentimiz, çatışmaların hemen sonlandırılması, Filistinlilere yönelik zulme son verilmesi ve bir an önce kalıcı bir ateşkes ilan edilmesi, insani yardımların kesintisiz ve yeterli bir şekilde Gazze’ye ulaştırılmasıdır. Ayrıca, iki devletli bir çözüm temelinde adil ve kalıcı bir barış sürecinin başlatılmasıdır.”

Terörle Mücadele konusunda ise Aktürk, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 32 olduğunu belirtti. Son bir hafta içinde etkisiz hale getirilen 56 teröristin yanı sıra, Suriye’de bu yıl içinde birliklerimize yönelik gerçekleştirilen 467 taciz ve saldırıya karşılık verilerek 27’si son bir haftada olmak üzere 1435 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Sınır Güvenliği konusunda ise Türkiye’nin hudutlarından yasadışı yollarla geçmeye çalışan 212 kişinin yakalandığını aktardı. Bu kişilerden 1’inin FETÖ mensubu, diğerinin ise PKK’lı olduğunu belirterek toplamda 2 bin 367 kişinin hududu geçemeden engellendiğini söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yeni silah sistemleri hakkında bilgi veren Aktürk; 13 adet DROPS aracı, 25 adet L-UMTAS-Tandem füzesi, 4 adet AVCI-2 görüntüleme sistemi, 6 adet TB-2 SİHA’nın muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını belirtti. Ayrıca, yerli ve milli üretim TUNA motorlarının ‘Kirpi’ ve ‘Vuran’ zırhlı araçlarına takılmasıyla ilgili olarak 4 Aralık itibarıyla 50 aracın muayene kabul faaliyetine başlandığını ekledi.