Tunceli’de Deprem Hazırlıkları Devam Ediyor

Havadan ve karadan inceleme: Tunceli'de 8 bölge riskli ve rezerv alanı ilan edildi

Tunceli Valiliği önderliğinde, Ovacık ve Nazımiye fay hatlarının kesiştiği noktada yer alan ve birçok bilim insanının sürekli ‘7 ve üzeri deprem’ uyarısında bulunduğu Tunceli’de, deprem riskine karşı hazırlık çalışmaları devam ediyor. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatıyla polis ve jandarma ekiplerine arama-kurtarma eğitimleri verildi, kamu binalarının durumu incelenmeye başlandı. Kent merkezi ve ilçelerde konteyner kentler kuruldu, 1122 konteyner oluşturuldu. Ayrıca 61 yıllık Mutu Köprüsü’nün yeniden yapımı için çalışmalar başlatıldı.

Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu, “Bilim adamlarının söylediğine göre ilimiz çok önemli deprem kuşağında. Kuzey Anadolu fay hattı İlimizde 7 ile 9 şiddetinin arasında hissedileceği belirtiliyor” dedi. Vali Tekbıyıkoğlu, “İlimizde toplam 8 bölgede 134 yapı, 798 tane bağımsız bölümün deprem anında ayak kalamayacağını tespit ettik” açıklamasında bulundu.

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül ise, Tunceli’yi depreme karşı dirençli hale getirme hedefinde olduklarını ifade ederek, “Depreme karşı dirençli hale getirilebilmesi için önlemler alıyoruz. Yerinde dönüşüm prensibiyle çalışacağımız rezerv alan çalışmaları ve zayıf bölgelerin tespit edilip güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Tunceli’nin daha depreme karşı dirençli hale getirileceği belirtildi.