Tunceli’de Kaybolan Gülistan Doku’nun Dosyası Yeniden İncelenecek

Gülistan dosyası tekrar açılacak

Tunceli’de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayboldu. Doku’nun bulunması için yapılan arama çalışmalarında cep telefonu sinyalleri takip edildi ve saat 11.29’da üniversite aracına binerken minibüs durağında görüldü. Ancak Doku’nun araçtan inmesi hakkında hiçbir bilgiye ulaşılamadı. Araştırmalar sonucunda cep telefonunun sinyalinin en son Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü’nde tespit edildiği belirlendi. Viyadük üzerinden geçen bir aracın kamerasında da Doku’nun görüntüsü yer aldı. Bunun üzerine Uzunçayır Baraj Gölü’nde kapsamlı bir arama yapıldı ancak Doku’ya ait herhangi bir iz bulunamadı ve arama çalışmaları sonlandırıldı.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Diyarbakır’dan Tunceli’ye giderek yeni atanan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz ile buluştu. Görüşme sonrasında Aygül Doku şu açıklamaları yaptı: “Dosyanın yeniden ele alınacağını ve tüm soru işaretlerinin giderileceğini söylediler. Gülistan’ın akıbetini bir an önce öğrenmek istiyoruz. Bu dosyanın geçmişten bugüne tüm detaylarıyla araştırılması ve gereken her şeyin yapılması için valiye ve emniyet müdürüne teşekkür ediyorum. Aile avukatımızın dosyayı inceleyeceği ve eksiklerin tamamlanacağı da ifade edildi. Gülistan’ın ortaya çıkması için umutluyuz.”

Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de ailenin talebi üzerine dosyanın yeniden inceleneceğini ve araştırılacağını belirtti.